Men leert in kleinhandelszaken, speciaalzaken en warenhuizen klanten bedienen en ondersteunende taken uitvoeren.
Men leert:
- in de computermaatschappij uit de slag trekken
- in het Nederlands correct uitdrukken
- een werkmethode opvolgen
- in team werken
Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral:
- persoonlijke hygiëne verzorgen
- afval en restproducten sorteren en verwijderen
- met gevaarlijke stoffen weten om te gaan
Men leert op aanwijzing de presentatieruimte verzorgen onderhouden: aanvullen, schoonmaken, etiketten nakijken,…
Men leert:
- op aanwijzing de voorraad verzorgen
- artikelen ontvangen en stapelen
- schappen en winkelrekken aanvullen
- op aanwijzing artikelen etiketteren
Men leert:
- klanten ontvangen en bedienen
- eenvoudige verkooptaken uitvoeren
- een verkoopsgesprek voeren
- een bestelling uitvoeren
- artikelen omschrijven
- met vertrouwelijke informatie omgaan
- klanten helpen bij het zoeken
artikelen inpakken
Men leert:
- correct kassawerk verrichten
- de procedures voor opstarten en afsluiten van de kassa
- kortingssystemen toepassen